söndag 21 januari 2018

Jag städar, röjer och ruvar

När vi vaknade i morse var det -14 ute och +14 vid fönstret inne i sovrummet. I och för sig gillar vi att ha det svalt när vi sover men lite kyligt var det. Jag tog en bild på termometen och lade ut och tidigare ikväll ringde elektrikern som bor i vår bostadsrättsförening och frågade om vi ville att han skulle komma och kolla golvvärmen. Om vi ville! Nu är felet åtgärdat och jag blir varm inombords när jag tänker på hur vänliga och hjälpsamma de flesta människor ändå är.

Vi har alltså haft kallt men fantastiskt vackert vinterväder med pudersnö på markerna, rimfrost i träden och isblå himmel. Jag skulle helst ha velat tillbringa dagen utomhus men det blev till att fixa med stugan istället. Om tre veckor ska den fotograferas och till dess ska vi ha röjt och städat. Jag hoppas på vackra vinterbilder men enligt SMHI ska det bli regnskurar och upp till 6 grader varmt nästa vecka.

Ingen rast, ingen ro alltså. Jag längtar efter skrivtid, att kunna fokusera på min nya berättelse. Tills jag får det – tid – gör jag som jag brukar: tänker. På karaktärerna som ska befolka den och på intrigen. Jag ruvar helt enkelt.

3 kommentarer:

Evas blogg sa...

Stugan fotograferas? Ska ni sälja den?

Annika Estassy sa...

Ja, i mars!

Evas blogg sa...

Det blir Frankrike istället för Vätö nu.