lördag 20 januari 2018

Kanske dags för en skrivarlya?

Där jag sitter hemma i min fåtölj ser jag månen. Tilltagande skära heter fasen den befinner sig i just nu. Den sista januari kommer jag, om vädret så tillåter, att kunna blicka ut över en alldeles full måne.
Jag gillar min fåtölj. I den har jag skrivit fyra romaner och läst otaliga böcker. Men snart blir jag författare på heltid och frågan är om arbetsställningen jag haft är hållbar i längden. Att det gått bra hittills beror förstås på att jag tillbringat förhållandevis korta pass i min kära fåtölj. På jobbet har jag höj- och sänkbart skrivbord (som jag iofs aldrig står vid eftersom jag får ont i ryggen av att stå och skriva) och dyr, ergonomisk stol. Men bor man två personer på 49 kvm och vill ha det trivsamt går det inte att flytta hem kontoret. Nästa månad ska jag därför titta på en lokal här i Norrtälje som jag kanske kan hyra in mig i. Återstår att se om jag har råd med den eller inte. Jag hoppas det för jag gillar tanken på att gå iväg till en skrivarlya istället för att bara sitta hemma hela dagarna. Visst älskar jag hemma men jag älskar även ombyte.

Inga kommentarer: