söndag 25 mars 2018

Balkonginspiration och nominering

Efter dagens framträdande på Nordiska Trädgårdars scen Pelargon (himla roligt att tala om GFS märker jag, det finns så otroligt många ämnen och teman som jag kan plocka upp från boken) passade jag på att gå runt bland montrarna. Så mycket fint jag hade kunnat köpa! Men snart har vi ju ingen trädgård längre. Fast en balkong har vi förstås. Kanske skulle vi glasa in den och fylla den med växter? Fast vem ska sköta dem när vi är i Cerbère hela augusti?

Inte heller i Cerbère kommer vi att ha en trädgård men väl ett flertal terrasser som jag kommer att fylla med stora krukor och planteringslådor. Det kommer att bli kalas. Sen, när vi flyttat dit och kan vattna eller hittat någon som kan göra det åt oss.

Fick förresten veta nyss att GFS nominerats av förlaget till Årets Trädgårdsbok som delas ut av Stockholms Gartnersällskap. Det är nog första gången som en roman blir det vilket är jätteroligt förstås. Jag kanske har uppfunnit en ny genre? Trädgårdsromaner ...
"Växthusdrömmen" skapad av Willab Garden och kreatörerna Hanna Schagerlöv och Rebecca Strömblad, vinnare av Årets balkong.
"Säg det med en balkong - Konsten att "bara vara" skapad av Garden and Flower Anne och kreatören Anne Berlin.

"Slottsbalkongen" skapad av Marco Lehtojoki.

"Trädgård i balkongformat - Alla årstider är vackra" skapad av Nora Trädgård och kreatören Brita Zettergren, kom på 2:a plats.

1 kommentar:

Åsa Hellberg sa...

Men vad kul. Grattis!