torsdag 29 mars 2018

Slutet gott, allting gott

Autosvar till mejlboxen är påkopplat, mitt jobbnummer frånkopplat, mina kreditkort uppsagda. Förmiddagen har ägnats åt att bringa ordning i datorns många dokumentmappar. Vad kan slängas, vad bör sparas, vad måste skickas vidare ... Ett bra sätt att rekapitulera elva år som chef för Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholm.

Jag hoppas att jag lyckats göra skillnad, att jag bidragit till att utveckla organisationen. Att jag skulle bli kvar så länge trodde jag helt ärligt aldrig. Fem år. Högst.

Jag har lärt mig mycket och jag har lärt känna många fina människor. Men jag har även råkat på mindre trevliga personer. Sådana som svikit, som baktalat såväl mig som kollegor, som tagit ut sin bitterhet på andra och som helt saknat självinsikt. Men det är inte dem jag kommer att minnas utan alla andra. De med stora hjärtan, de som utan att göra mycket väsen av sig, varje dag bidrar till att deltagarna ska utvecklas och få det bättre. Jag har haft en fantastisk ledningsgrupp som alltid stöttat och engagerat sig och fått det att kännas mindre ensamt på toppen.

Sammantaget har det varit elva lärorika år som jag inte vill vara utan. Tack SV och lycka till! Folkbildning är viktigt och ni behövs.

1 kommentar:

Åsa Hellberg sa...

Hurra och grattis till nya livet!