onsdag 25 april 2018

Första scenen i första kapitlet

Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen: så roligt det är att prata om Gröna fingrar sökes! I morse gjorde min förläggare Gunilla och jag det än en gång, när Storytel bjöd in sina lyssnare till frukost. Samtalet livesändes och går att titta på här. Lite osynk på sina ställen men annars fungerade tekniken som den skulle. Lyssna också på Linn Maria Wågberg som skrivit Himlen måste sakna en ängel!

Frukostsamtal kl 8 i Stockholm innebär revelj i ottan om man bor i Norrtälje så nu, när eftermiddagen gått över till kväll, är jag sömnig som bara den. Men jag måste hålla mig vaken om inte min dygnsrytm ska rubbas. Därför aktiverar jag mig. Tvättar alla mina sjalar till exempel.

Men jag har även börjat planera för Manus 5:s första scen, själva startskottet för berättelsen. Jag har skrivit om vikten av att få till en tillfredsställande första scen tidigare och det gäller fortfarande. Inte bara att den ska fånga och hålla kvar läsaren, den är även viktig för mig som författare, hjälper mig att fokusera på berättelsens tema.

Jag har skrivit ett antal olika varianter på inledningsscen, fast bara i huvudet. Nu tror jag att jag vet precis hur jag vill ha det, inte bara med första scenen utan med hela första kapitlet. Allt tankearbete verkar ha gett frukt.

På fredag, efter att jag lämnat stugnycklarna till de nya ägarna, sätter jag igång. Då är både stugan och båten sålda, försäkringar och elavtal uppsagda och jag kan ÄNTLIGEN koncentrera mig på Manus 5.

Inga kommentarer: