måndag 21 maj 2018

Testar ny metod

Jag skriver för fullt. Vardag, helg, dag eller natt spelar ingen roll, jag skriver timmar i sträck. Den här gången tar jag mig an berättelsen på ett lite annorlunda sätt. Jag detaljplanerar varje kapitel och varje scen genom att skriva omfattande synopser. Just kapitel och scenanvisningar har jag jobbat med tidigare men de har varit kortfattade, ett par meningar bara. Vi får väl se hur länge jag klarar av att detaljplanera på det viset innan jag tröttnar, men en fjärde del av manuset åtminstone vilket motsvarar första akten.

Det jag gillar med denna metod är att jag sjunker in i historien på ett helt annat sätt än med korta stolpar. Scenerna spelas upp för mitt inre, jag hör dialogerna och känner av sinnesstämningarna. Jag märker också av logiska luckor tidigare och blajar inte iväg lika lätt. Allt sånt har jag i och för sig brukat rätta till vid redigeringen men det är roligt att testa andra tillvägagångssätt, att variera sig lite.

T säger att jag kommit in i min tysta fas nu, ett säkert tecken på att skrivandet tagit fart ordentligt. Men jag skriver inte bara, jag snickrar ihop nya Spotifylistor också. För som alltid älskar jag att lyssna på musik samtidigt som jag skriver.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gillar T nya storyn? Han verkar ha bra koll när man tittar tillbaka 👍🏻😘 / Liselotte

Annika Estassy sa...

Han är försiktigt positiv så jag hoppas att hans väderkorn fungerar fortfarande! :D