tisdag 12 juni 2018

Jag avslutar saker

Vi vaknade av en häftig regnskur i natt. Den var efterlängtad om än alldeles för kort. Allt blommar flera veckor tidigare än normalt. Schersminen, kaprifolen, paradisbusken ... Gräsmattorna är brända av solen.

Idag träffade jag min bokcirkel för sista gången. Vi diskuterade Förlåten av Agnes Lidbeck, berättelsen om två systrar som tvingas tillbringa några sommarveckor ihop när skärgårdshuset som deras döde far ägt ska tömmas. En bitvis otäck historia (systrarna är allt annat än snälla mot varandra) som jag streckläste.

Jag avslutar saker. Ingen mer bokcirkel och kören har jag redan tagit farväl av. I kväll var jag på mitt sista releasemingel på ett tag – Anna Lönnqvists som kommer ut med sin tredje roman, Julia och Jack. Dagarna denna märkliga försommar har varit fyllda av olika slags aktiviteter och åtaganden. Men nu väntar tre dagar då jag inte har annat inskrivet i kalendern än Manus 5. Såg förresten i Svensk Bokhandels katalog att en av höstens många böcker har exakt samma titel som den jag hade tänkt döpa min till. Typiskt.

Inga kommentarer: