måndag 4 juni 2018

Jobbar och älskar det

Jag jobbar. Fortsätter på den inslagna vägen och skriver ett första utkast till manus som egentligen är som en mycket lång och mycket detaljerad synops. Indelad i kapitel och scener. Jag kompletterar med ett excelark som jag fyller i allt eftersom så att jag får överblick. Vissa författare använder sig av post it-lappar men jag föredrar ett exceldokument som jag sparar i molnet. Utöver det gör jag en massa research och läser in mig på mängder av material.

Varför allt detta jobb kan man undra. Därför att jag tycker det är roligt men framför allt därför att jag nu, när jag skriver på heltid, har möjlighet att koncentrera mig timmar och dagar i sträck. Och koncentrera mig behöver jag för att inte tappa de olika trådarna och för att få ihop dramaturgin på ett bra sätt. Berättelsen går inte alltid åt det håll jag först tänkt mig men det är ju det som är spännande! Dessutom kan jag enkelt styra om vid behov. Mycket jobb är det men jag tror att jag får igen det.

Mitt mål är att ha hela utkastet klart tills vi åker till Frankrike. Resten av sommaren och hösten ska jag ägna mig åt gestaltning, dialoger och fördjupningar. Och åt att fila på språket, det roligaste jag vet.

Tänk att man har så skoj på jobbet att man inte ens längtar efter att vara ledig!

Inga kommentarer: