söndag 3 juni 2018

Loj söndag

Igår var vi bortbjudna på middag hos vänner som bor en dryg timme från Norrtälje. Det var supertrevligt, vi sov över och kom hem på förmiddagen och har inte gjort ett vettigt handtag på hela dagen. Förutom den sedvanliga långpromenaden då, den hoppar vi inte över. Ett tag tänkte jag gå bort till Lommaren och doppa mig men sov middag istället. Att sova middag är underbart. Minns att min farmor alltid gjorde det. Lade sig på sängen, läste och slumrade till.

Annat vi gjorde igår var att åka till Vätö för att hjälpa våra f.d. grannar att sjösätta båten, vår gamla som de köpt av oss. Vi morsade på flera grannar, pratade lite om ditt och datt och åkte sedan därifrån. Jag som var orolig att det skulle kännas jobbigt konstaterade (återigen) att allt har sin tid. Vätö är ett avslutat kapitel för vår del. En bra känsla. Vi har haft underbara år i stugan vilket vi är tacksamma över men snart, om bara fyra veckor, är det dags att packa bilen och åka ner till vårt franska hus. Trots den varmaste och soligaste maj typ någonsin här i Roslagen, längtar jag efter att byta miljö. Jag längtar till Medelhavet och till bergen. Till dofterna.

Inga kommentarer: