söndag 22 juli 2018

En annorlunda semester

Så är ännu en dag snart till ända och jag häpnar över hur fort tiden går. Vad gör vi hela dagarna egentligen? Gör vi något överhuvudtaget? En söndag som denna till exempel, när D och A åkt tillbaka till Sverige, pappa till Montpellier och det återigen bara är maken och jag hemma.

Tja, vi har städat, tvättat, bäddat rent, storhandlat, rengjort poolen, vattnat, googlat på utomhusklinkers och jämfört priser, ätit söndagslunch i grannbyn, varit till turistbyrån för att få information om en utflykt vi planerar, lagat middag, svarat på mejl, läst och skrivit. Vi har inte solat, inte heller badat. Det senare är det vi gör minst av, till skillnad från tidigare somrar. För vi har inte semester. Ändå känns det lite som semester. En annorlunda semester.

Men i morgon är det vardag igen. Då ska jag jaga rätt på den försvunna smeden och på Orange vars tekniker skulle ha kommit i fredags för att installera vårt ADSL med tillhörande internet och teve (fibern har inte kommit till byn ännu). Fyra gånger påminde Orange om mötet med teknikern, för att säkerställa att vi skulle vara hemma. Sent i torsdags eftermiddag avbokade Orange mötet via SMS. Anledning okänd.

Vad som händer nu med vårt internet (vi har redan fått box och router) är oklart. Vi hänvisas till ett ärendenummer på Oranges hemsida. Fast vem behöver teve? Att följa ärendet är mer spännande än alla Netflix-serier i världen.

Inga kommentarer: