torsdag 26 juli 2018

På dagens att-göra-lista: Klinkerbestyr och manusarbete

På grund av vinterstormarna har vårt hus rulljalusier istället för fönsterluckor. Inte lika charmigt men säkrare. Vi hyrde en gång ett hus med fönsterluckor och att öppna eller stänga dem när La Tramontane låg på, var hart när omöjligt. Därför förblev de stängda för det mesta. Dessutom lät det väldigt mycket när vinden ruskade tag i dem.
Vi gav alltså upp den romantiska drömmen om pastellfärgade luckor. Jalusierna i sovrummet hissas dock aldrig ner helt om natten, jag tycker om när gryningsljuset letar sig in. Bättre väckarklocka än den röda strimman som uppstår på sovrumsväggen när solen stiger upp ur havet vid halvsjutiden finns inte om man som jag är morgonpigg.

Jag har precis sett en eldröd sol gå upp ur ett hav som ligger som en spegel. T sover fortfarande. Själv sitter på gästhusets terrass och planerar dagen. Att skriva är prioriterat – jag ligger efter mitt eget schema. Så medan T lägger klinker på baksidan av gästhuset idag, ska jag ägna mig åt mitt manus. Utomhusklinkern fick vi tag i på rea när vi var i Perpignan för att serva bilen igår. Vi passade i samma veva på att beställa innerdörrarna till storhuset. Nu behöver vi inte göra mer med bygget förrän i höst när hantverkarna sätter igång och diverse detaljer ska bestämmas. Förutom att jaga rätt på smeden förstås. Varken vi eller fru Bellavista får tag i honom. Kanske lika bra att leta efter en ny. Lite synd eftersom det han hittills levererat har varit väldigt bra.

Inga kommentarer: