tisdag 10 juli 2018

Första veckan

Inget strandhäng idag heller trots perfekt väder. Aldrig tidigare har det dröjt så länge innan vi badat i havet. Istället åkte vi till Perpignan för att köpa utomhusarmaturer, lagerhyllor och en liten, behändig vattenslang att vattna krukväxter med. Just nu har vi endast en kruka, den med Borgholms fikonet som jag fick i present av en kollega när jag slutade på Studieförbundet Vuxenskolan. Då var den bara ett skott med ett ynka litet blad på. Nu börjar den likna ett träd. Jag flyttar runt den så att den slipper den hetaste solen under tiden som den acklimatiserar sig. 

Jag saknar blommor och växter i vårt hus. Eller snarare på våra terrasser. Där är alldeles kalt. Drömmer om stora kärl fyllda med grönska, om pergola, bougainvillea, oliv- och citrusträd. Bara att ge sig till tåls – varken krukor eller växter är gratis.

Vi träffade vår projektledare madame Bellavista igår för att gå igenom ritningar och offerter. Tidsplanen håller – huvudhuset ska vara klart till jul. Hum, vi får väl se hur det blir med den saken ...

På fredag ska vi tillbaka till Perpignan för att beställa kök och innerdörrar samt telefonlinje och ADSL. Fiber har inte hittat till vår by ännu så det är ADSL som gäller. På inköpslistan står även en vägghängd teve modell liten. Att titta på fransk teve blir bra språkträning för T.
Som sagt – vi har fullt upp. 

Inga kommentarer: