torsdag 12 juli 2018

Blommor och blad

För inköp modell större är det Perpignan, franska Kataloniens huvudstad, som gäller. Där finns allt. Staden ligger bara drygt 40 km från Cerbère men det tar en stund att bila dit pga den kurviga kustvägen. Å andra sidan är just den sträckan så otroligt vacker att det är en njutning att åka den.

Idag stod vi inte ut längre med våra kala och tomma terrasser. Det är en sak att bo här några veckor när man har semester, en helt annan när man ska tillbringa hela hösten i huset. Då behöver vi mysa till det med gröna växter. Alltså bar det iväg till Jardiland, den stora handelsträdgården i Perpignan. Allt på bilden fick plats i bilen, plus 320 liter jord och 36 liter lecakulor. Vi koncentrerar oss på att göra i ordning den lilla bakgården och terrassen som hör till gästhuset samt poolterrassen. Resten får vänta till nästa år. Det gäller att hålla i slantarna – vi har ju ett helt hus som ska göras färdigt.

Gillar man som jag blommor och blad är det spännande att gå runt i en icke-svensk handelsträdgård och kika på växtsortimentet. Frilanshortensior, gardenior, kamelior … Ingenting för oss dock eftersom vi måste ha växter som tål viss torka.
I morgon bär det av till Perpignan igen – denna gång för att beställa ett kök till det stora huset.

Inga kommentarer: