lördag 14 juli 2018

Full fart trots värmen

Jag läser i tidningen att SMHI varnar för höga temperaturer de kommande dyngen i östra Svealand. 30 till 32 grader dagtid och inte under 20 grader på natten dvs tropiska nätter. Just ordet "varning" reagerade jag på. Vi har det lika varmt i Cerbère men här är man van och folk lever som vanligt. Så även vi. Det är faktiskt märkligt hur snabbt vi acklimatiserat oss. Kan orsaken vara den varma svenska sommaren? Att den fungerat som tillvänjning?
När temperaturen nattetid sjunker ner till 25 grader tycker jag att det är lite svalt. Och mina fötter svullnar inte som de brukar när det är varmt.
Två dagar på raken har vi dessutom jobbat utomhus, i sol och värme, med att plantera växter i krukor samt på innergården bakom gästhuset tillika vår frukosthörna. Vi har burit upp tjugotalet jordsäckar (25 kilos), växter, stora krukor och annat uppför 39 trappsteg, vi har sopat, spolat, städat och gjort fint. Ingen huvudvärk, ingen yrsel och ingen trötthet. Visst har vi svettats – faktum är att jag nog aldrig svettats så mycket någonsin – men också druckit mycket vatten. Träningsvärk har vi förstås och lite trötta är vi allt men inga andra men.
Belöningen blev en kvällsglass nere i byn. Men nationaldagsbalen hoppade vi över ...
Först markduk för att hålla jorden på plats och hindra rotogräset från att komma upp, sedan massor av jord och slutligen växterna. Olika slags barrväxter, en Nerium och en Pittosporum tobira. Elva plantor in alles. Jag gillar grönskan mot det ockrafärgde berget.


Benved, Bornholmsfikon och Sedum. Grönt är skönt!

Inga kommentarer: