måndag 2 juli 2018

På väg

Senast jag bilade ner till södra Frankrike var för 18 år sedan men allting är sig likt. Jag har bilat mellan Sverige och Frankrike många många gånger, framför allt som barn. Mamma körde, pappa var kvar hemma och jobbade. Mamma var ofta trött och på dåligt humör, bilen gick alltid sönder mitt i Tyskland och vi hade aldrig råd med tjusiga hotellrum eller hytt på färjan. Men vi var ute på äventyr och kom alltid fram. Jag kan fortfarande sträckan utantill, behöver inte titta på vare sig karta eller GPS.

Igår tog vi oss ner från Norrtälje till nattfärjan i Trelleborg. Inga missöden bortsett från att vi i Sollentuna fick vända hem igen för att hämta T:s plånbok.

I morse lade färjan till i Travemünde nära Lübeck och just nu, i skrivande stund, är vi på ett hotell i Mulhouse på den franska sidan. Tio timmar tog det att köra genom Tyskland. Helt okej med tanke på att bilen är tungt lastad. Allt vi ville ha med oss ner fick nämligen plats och vi har fortfarande fri sikt bakåt. Jag älskar vår Honda Civic!

Planen för i morgon är att åka tidigt så att vi kommer fram till Cerbère sen eftermiddag. Vi hoppas på fortsatt fint väder och inga bilköer.

Inga kommentarer: