lördag 25 augusti 2018

En dag med flyt

Skrivandet går inte alltid som en dans, det ska gudarna veta. Ibland är det så trögt att få till en text att jag undrar varför jag valde att säga upp mig för att skriva på heltid. Kreativa processer är långt ifrån roliga och spännande alla gånger. Men så kommer de där dagarna då flytet infinner sig och jag påminns om varför jag trots allt valde som jag gjorde. Idag är en sån dag. Flow – det bästa av tillstånd.
Läste förresten en intervju med Maria Adolfsson som succédebuterar med romanen Felsteg och log igenkännande åt följande citat: "Jag skulle kunna leva på potatis bara jag slipper yrkesarbeta mer!"

Det blåser som sjutton, himlen är grå och havet vilt. Det blåste även igår men solen sken och det mojnade något mot slutet av dagen då vi gick upp för berget bakom huset. Tror dock att vi skippar promenaden ikväll, vore ju tråkigt om jag flög till havs ...

Inga kommentarer: