torsdag 16 augusti 2018

Rutin och disciplin

Jag har hittat en viss rytm när det gäller mitt skrivande och försöker att vara disciplinerad. Det är så lätt att dagarna bara försvinner annars, utan att jag fått ihop tillräckligt många ord. Jag skriver framför allt på förmiddagen, sitter i skuggan på vår lilla bakgård och ser hur texten växer. Eftermiddagarna ägnas åt annat. Handla, göra utflykter, läsa, fixa med räkningar, kalkyler och annan administration eller helt enkelt vila. Tiden efter lunch är mitt huvud som tröttast. Är vi hemma på kvällen, vilket vi för det mesta är, skriver jag ett pass till.

Igår, 15 augusti, var det helgdag i Frankrike. Den katolska världen firade Jungfru Marias himmelsfärd. Många av högtiderna är desamma som i Sverige (dock inte skärtorsdag och långfredag som är vanliga arbetsdagar) men här firar man även krigssluten (1:a och 2:a världskriget). Inte för att jag för egen del bryr mig om röda dagar, jag skriver på oavsett färg.
Grannbyn Port-Vendres dit vi åkte igår för första gången för att strosa runt i och luncha.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Det är så himla fint hos er!

Annika Estassy sa...

Det tycker vi också!