söndag 16 september 2018

Flyttbestyr dag 1

Så var det då dags ... Idag satte vi igång med flyttbestyren. Rensade bland kläder, böcker och papper. Fyllde hyrbilen full och körde iväg till återvinningen. Det är dyrt att flytta inom Sverige och ännu dyrare med internationella flyttar. Vi måste alltså vara stenhårda när vi gallrar. När det gäller möblerna tar vi bara ner min gamla brudkista, Laminofåtöljen med tillhörande fotpall och vardagsrumsmattan. Allt annat är tingat av barnen eller av dem som köpt lägenheten. Sängarna flyttas ner till svärmor.

Jag hade mängder med tjusiga klänningar som jag nu skänkt bort. Dels därför att de inte är särskilt bekväma längre och dels därför att jag inte kommer att få tillfälle att använda dem. Förhoppningsvis får någon annan glädje av dem.

Samma sak med vinterkläderna – det blir ju aldrig minusgrader i Cerbère. Höstkläder räcker. Men jag behåller dunkappan och ett par varma kängor att ha när vi åker upp till Sverige i december, likaså halsdukar och vantar. Sen får det räcka.

Så där har vi alltså hållit på idag. I morgon är det dags att ta sig an förrådet ... Det blir full fart hela veckan för måndag den 24 september lämnar vi över nycklarna till de nya ägarna.

Inga kommentarer: