fredag 14 september 2018

Logistik och manusrespons

Rösten är kvar, tack och lov. Halsen gör fortfarande ont och näsan rinner men det hör förkylningar till. Kände mig trött och hängig inför gårkvällens författarsamtal på Nykvarns bibliotek (dit T skjutsade mig tack och lov) men glad och full av energi (nåja) efteråt. Läsare är ett himla trevligt släkte och jag älskar verkligen att träffa dem. I morgon gör jag det igen men på hemmaplan den här gången – Norrtäljes bibliotek har öppet hus.

Dagarna tillbringas annars vid datorn och i telefon. Att flytta utomlands är ingen baggis kan jag berätta. Massor av administration och logistik som ska fixas. Jag har pratat med franska skatteverket, med la préfecture och med la sécurité sociale. Med försäkringsbolag – såväl svenska som franska – och med banker och kreditkortsbolag. Blivit fint bemött överallt, framför allt hos de franska myndigheterna. Fantastiskt vänliga, artiga och tålmodiga kvinnor och män som inte alls blir irriterade när jag inte genast förstår.

Skrivandet får anstå men jag hade inte räknat med annat de här veckorna. Förlaget har läst de 25.000 ord jag mejlade över innan jag lämnade Cerbère och responsen som kom igår eftermiddag när jag satt i bilen fick mig att le hela vägen till Nykvarn.

Inga kommentarer: