lördag 27 oktober 2018

Stillsamt liv

Regnet piskar mot rutorna och havet är blygrått, toppat med vita gäss. Temperaturen utomhus har sjunkit ner till 10 grader men i vårt lilla hus är det varmt och skönt trots att värmen inte är på. Fötterna i tofflorna är fortfarande utan strumpor.
Jag sitter på sängen och skriver och trivs med sovrummet som arbetsplats. Att sitta avskilt men inte isolerat, kanske med musik i hörlurarna, ensam med mina tankar tills jag uppnått dagens mål.
Under tiden pluggar T franska på nedervåning där han har nära till espressomaskinen. Han brukar komma upp efter en stund, med en kopp te och en chokladbit som han ställer på nattduksbordet. Sen går han ner igen.

Så brukar de flesta av våra dagar se ut och det glamourösa författarlivet lyser med sin frånvaro. Eftersom dagarna är längre här nere brukar vi – när det inte regnar – ta en promenad vid tretiden och vara borta ett par timmar.
Igår åkte vi till grannbyn Banyuls istället, inbjudna av svenska R att ta en fika på hennes terrass med utsikt över trädgården och bergen.
Vi lever ett stillsamt liv. Ändå försvinner dagar och veckor i en rasande fart.

Inga kommentarer: