måndag 1 oktober 2018

Utflyttade

Det blåser rejält ikväll och jag hör hur huset knakar när byarna griper tag i det. Men det är ett rejält litet hus vi bor i och det står pall. Inga lösa tegelpannor som kan flyga iväg – varenda en av dem är fastmurad – och inga fönsterluckor som riskerar att slitas loss – våra jalusier är kanske inte lika charmiga men bra mycket tåligare.

Vi är alltså tillbaka i Cerbère igen, hemma i vårt eget lilla hus. Som jag saknat havet och bergen! Horisonten, ljuset, färgerna … Termometern utomhus visade på 22 grader när vi kom fram efter att ha flugit från Stockholm till Montpellier, hämtat bilen hos pappa och sedan kört raka vägen hem. Växterna som vi trodde skulle vara döda vid det laget prunkar som aldrig förr, tack vare våra kära grannars omsorg. Poolen är sandig och vattennivån har sjunkit men det fixar vi till när det mojnat. I morgon ska vi packa upp våra fem resväskor. Jag vet inte hur vi ska få plats med allting men det ordnar sig nog. Det mesta brukar ju göra det.

Tänk – helgen som var tillbringade jag på bokmässan – en trevlig och för min del lugn tillställning med många roliga möten, middagar och samtal – och nu är jag här. Från och med idag är vi officiellt utflyttade från Sverige och skrivna i Cerbère istället. Tanken svindlar faktiskt.

1 kommentar:

Boel sa...

Lycka till med er utflytt! Vi gjorde vår för exakt 5 månader sen idag! Om du också tycker det vore kul att utbyta erfarenheter, skriv gärna, antingen på fb/ messenger (Boel Sjöberg) eller på boelsjbrg@gmail.com
Många hälsningar
Boel