måndag 22 oktober 2018

Vi ska bli med hund!

Jag älskar hundar. Växte upp med tax, blandras och colliehundar men eftersom jag som vuxen jobbade heltid kunde jag inte ha en egen. Mammas fick fungera som substitut. Men drömmen om en egen vovve har alltid funnits där. Efter ett besök på hundmässan i Älvsjö för ett par år sedan blev både T och jag förtjusta i rasen irländsk terrier. Vi läste på och kände att den skulle passa oss. Fast – återigen – inte så länge som vi båda jobbade.

Efter att jag sade upp mig förra året kontaktade jag de få svenska uppfödare av irländsk terrier som finns för att ställa mig i kö. Sedan flyttade vi till Frankrike och hundprojektet lades på is. Tills nu. Jag har nämligen tingat en hund hos en fransk uppfödare och i januari åker vi och hämtar den. Tidigare går inte eftersom vi åker upp till Sverige och jag inte vill resa med en valp. Det innebär att valpen som föddes i slutet av augusti hinner växa till sig lite vilket är bra. Åtta veckors valpar är söta men jag föredrar en som hunnit bli några månader.

Jag är faktiskt lite chockad – tänk att jag äntligen ska bli med hund!

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Hurra vad roligt!

Evas blogg sa...

Vad roligt! Ett liv med hund berikar på många sätt och vis.