lördag 20 oktober 2018

Grön oktober

Det går ganska mycket tid åt diverse administrativa bestyr vilket är oerhört frustrerande. Men långsamt men säkert tar jag mig igenom den franska byråkratiska djungeln. Idag var det den franska motsvarigheten till transportstyrelsen som jag fick fajtas med – bilens ska registreras om. Allting görs via nätet numera vilket borde vara praktiskt. Det är det inte. Sidan hänger sig utan att spara, den vägrar att ta emot bifogade filer utan att tala om varför, den påstår att formatet är fel trots att det inte är det och som lök på laxen säger den att bifogade dokument (vanliga pdf) utgör en säkerhetsrisk. Suck. Men till slut, efter flera timmars jobb, lyckades jag få iväg vår ansökan. En stund senare damp det ner femton (15!) bekräftelsemejl att den kommit in. Ett tag var jag så arg att det kokade i skallen.

Nu är det i varje fall kväll och vi hann med en promenad upp till fyren. Tack vare allt regnande de senaste dagarna är naturen grön och väldoftande. Det känns faktiskt mer som vår än höst, särskilt när det fortfarande är 20 grader varmt i skuggan. Jag älskar det.

Inga kommentarer: