lördag 17 november 2018

En småregnig protestlördag

Varför baka eget bröd när det finns bagerier?
Klockan är snart sex på kvällen. Det blåser och regnar och vågskummet yr. Men vindarna är sydliga och milda och vi har ljus i vårt lilla hus. Musik också. Fast ingen teve. Nyheterna får vi via nättidningarna som vi prenumerar på: DN, SvD och L'Indépendent. Där läser vi om dagens protester mot höjda bensinpriser som skapat köer, olyckor och även dödsfall. Vi själva märkte inte av det eftersom vi höll oss hemma i byn.

Vi passade på att ta vår dagliga promenad i morse när det var uppehåll och fick sällskap av M och O som flyttade till byn för snart trettio år sedan. Pigga pensionärer som har massor att berätta. På vägen hem passerade vi bageriet och köpte bagarens otroligt goda levainbröd – traditionnel. Eftersom det är lördag tog vi en palmier också, en hjärtformad smördegskaka som smakar ljuvligt tillsammans med en kopp te.

Jag har precis skrivit klart dagens beting och har kommit fram till berättelsens hjärta. Det är dramatiskt, lite sorgligt men också roligt. Åtminstone tycker jag det. Humor är viktigt, livet blir outhärdligt annars. Det spelar ingen roll vad för slags berättelse jag skriver, får jag inte fnissa åt mina egna scener ibland tröttnar jag. Oftast hör humorn samman med en viss karaktär. Jenni i det här fallet. Hon är hopplös på många sätt men därför också riktigt rolig.

Inga kommentarer: