onsdag 2 januari 2019

Vintern är här

Januariutsikten från gatan. Nej, jag längtar inte efter snö, mörker och grusade trottoarer. 
Vi har länge undrat över hur vintern i Cerbère skulle bli. Inte som den i Stockholm och Norrtälje, så mycket hade vi förstått.
Nu vet vi.
Soligt och blåsigt. Flera plusgrader enligt termometern men vinden som når stormstyrka i byarna gör att det känns som kring nollstrecket. Havet skummar och jag är glad åt min dunkappa. Ändå värmer solen ... Vilken tur att det finns årstidsväxlingar även här, det hade varit lite tråkigt annars.

Jag promenerade med Dexter ner till posten i morse och stod och språkade en stund med några grannar som bor längre ner på gatan. Inget är som en valp för att få igång ett samtal! Vi talade om vädret – så klart – och om trakten, om fågellivet och tranorna som brukar flyga över byn på sin väg upp till Sverige om våren, om kungsörnarna som häckar uppe vid la tour de Querroig och om att T och jag ibland glömmer att släcka utebelysningen, vilket uppmärksammats ...
Väl hemma igen stannade brevbäraren utanför huset och lämnade över ett paket jag fått från Ikea – gardinvajer och gardiner som jag beställt och som skickas hem för 3 €.

Det är roligt med Dexter. Hans livsglädje och energi smittar och han är mycket tydligt med vad han vill och inte. Han är nästan rumsren redan men kissolyckor händer ibland, särskilt när han är uppspelt. För säkerhets skull går jag ut med honom en gång varje natt eftersom han fortfarande är för liten för att hålla sig längre än 4-5 timmar i ett svep. Hellre det än att hitta pölar och annat när jag vaknar.

Inga kommentarer: