torsdag 21 februari 2019

Städar bort oron

När jag sopade och sköljde terrasserna rena från jorddamm idag (det grävs och schaktas på tomten bredvid) var känslan densamma som när jag fixade med trädgården i Sverige. Solen värmde på ordentligt men luften var kall, sådär som det kan vara i Stockholm i slutet av april. Med den skillnaden att nu är det slutet av ... februari.
Jag städar mycket just nu, mitt sätt att stressa av och mota bort oron inför att få tillbaka manuset från förläggaren. Gillade hon eller blev hon besviken?
Jag antar att alla skapande människor känner samma ångest inför att få sitt verk bedömt första gången. Man lägger ner så mycket tid och investerar så många känslor och har ingen som helst aning om hur resultatet kommer att tas emot. Att förlaget gillar är inte helt oviktigt ...
Så jag städar.
I morgon ska jag tvätta fönstren. Det behövs, det är dammiga och prickiga av saltstänk.

Inga kommentarer: