onsdag 20 februari 2019

Pressbilder och planteringsdrömmar

Jag fick se de nya pressbilderna idag. Naturliga fotografier där jag är mig själv (= ostajlad) och jag gillar det! Det vanliga annars är att jag tycker att jag ser konstig/stel/mager/tjock/ful/sur ut på bilderna men på de här märks det att jag trivs med tillvaron. Fast på några ser man också hur trött jag var när de togs. Jag hade precis lämnat ifrån mig manuset och hade inte sovit ordentligt på flera veckor. De bilderna fick vi lov att kassera.

Lite piggare är jag nu vilket är tur eftersom det snart är dags för en tuff redigeringsperiod. Tills manuset kommer i retur fortsätter jag att fixa hemma. Vi beställde 1.890 liter jord idag och 120 liter lecakulor. Det är alltså dags att göra i ordning den murade planteringslådan på vardagsrumsterrassen och även ett antal större krukor. Jag passade på att köpa en brokbladig murgröna och en röd bougainvillea, båda tänkta att klättra på murarna vid köksterrassen, växter som kan odlas i kruka likväl som på friland. Vad jag ska ha i planteringslådan har jag inte bestämt ännu men det måste vara växter som tål sol, vind och värme, som blommar och som inte blir höga. 
Och så drömmer jag om ett citrusträd av något slag och en kamelia. Även de går att odla i kruka. Likaså lavendel, pelargoner, palmer ...

Sovrummen har fått gardiner och garaget lagerhyllor. Vi har fem flyttkartonger kvar att packa upp och speglar och tavlor att hänga upp. Med en valp i huset tar allting lite längre tid än vi är vana vid ...

Tänk att jag bor i hus igen vilket jag inte gjort sedan 2003 (om man bortser från stugan) och aldrig tillsammans med T. Det är onekligen mer jobb än med lägenhet men vi trivs. Med huset, det underbara vädret och de vackra omgivningarna.
Ingen pressbild utan min privata. Jag älskar den! Foto: Audrey Versini

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Jag ska ta pressbilder 20 mars. Lite blä, jag är inte särskilt förtjust i det.
Kul att du gillar dina!

Annika Estassy sa...

Du som alltid blir så bra på dina pressbilder! Det kommer du att bli nu också.