söndag 10 februari 2019

Städar och fixar

Jag läser om snö och isgator och mellotider på nätet, om längtan efter våren och att det ska bli helg. Författarkollegor träffas och umgås utan mig och jag får hålla till godo med mitt eget författarsällskap. Det känns märkligt att inte vara en del av ett svenskt vardagsliv längre. Annorlunda men inte dåligt.
Men jag är faktiskt inte den enda författaren i byn utan vi är tre stycken etablerade som jag känner till, alla utländska. Dock är vi bara två som bor här permanent. Vi bestämde att vi skulle ses på en aperitif nästa vecka.

Igår gjorde vi äntligen klart våra garderober. Underbart att ha fått ordning på våra kläder! Några skjutdörrar blev det inte eftersom de skulle krocka med förvaringssystemet som vi köpt (skjutdörrar är tjockare än vanliga garderobsdörrar) utan jag har hängt upp draperier istället. Kanske att vi skaffar dörrar någon gång i framtiden, eller så gör vi det inte. Draperier är fint och mjukar upp och så kan man byta dem om man vill ha omväxling.

På dagens agenda står rengöring av terrasserna om vädret är soligt. Vi behöver skrubba och skölja dem ordentligt och ju fina väder desto snabbare torkar de upp. Dexter hittade en blomkruka som han roade sig med att tömma på jord medan vi vände ryggen till. Jorden ligger nu utspridd över gästhusets terrass och min stackars blomma fick en snabb och skoningslös död.

Inga kommentarer: