lördag 9 februari 2019

Vinter, vår eller vårvinter?

När det är femton grader varm utomhus och fjärilslavendeln är på väg att slå ut, då är det vår för mig. Men inte för Audrey, fotografen som tog nya pressbilder på mig idag (de togs utomhus i Perpignan och kommer att bli jättefina) och som tycker det är kallt. För henne är det vinter fortfarande. Vi får väl kalla februari för en vårvintermånad då.

Om cirka två veckor får jag manuset tillbaka av förlaget. Fram till dess ska jag inte öppna det och försöka att inte ens tänka på det. Planen är att passa på att göra klart flytten från gästhuset till det nya, att packa upp de tjugotvå flyttkartongerna vi har kvar att gå igenom, bygga upp förvaringshyllor i garaget, sätta upp gardinstänger och tavlor, fålla gardiner, städa, tvätta fönster, rengöra poolen och inte minst terrasserna som blivit ordentligt smutsiga efter all vind och allt spring av hantverkare.
Det ska bli riktigt skönt att få det gjort, jobba fysiskt och inte bara sitta framför en skärm.

Rengöringen av gästhuset då allt inklusive sofföverdraget ska tvättas och rengöras inför sommarens uthyrningar, väntar vi med tills lite senare när det blivit ännu varmare.
Promenera ska jag givetvis också göra, det ser Dexter till att jag inte hoppar över.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Det ÄR verkligen skönt att jobba fysiskt, jag kände det också när jag flyttade. Kroppen blev slut men glad! :)

Annika Estassy sa...

Så är det!