måndag 11 mars 2019

Redigering och trimning

När vi flyttade hit trodde jag att det skulle dämpa min ständiga längtan efter sol och värme. Än har jag inte märkt någon skillnad. Jag beter mig fortfarande som om det gäller att ta vara på varje solig dag.
Idag blåser det nordvästliga vindar vilket är bra. Lusten att vara utomhus är inte lika stark när La Tramontane sätter igång. Jag har alltså ägnat dagen åt mitt manus. Och så har jag bokat en trimningstid åt Dexter. Så småningom ska jag försöka lära mig att handtrimma honom själv men så där första gången är det bättre att ett proffs fixar det. Trimmar gör man för att få bort döda strån. Irländsk terrier fäller inte som andra raser och kan bli ordentligt lurviga. Det finns ägare som rakar sina hundar men då har man förstört pälsen för all framtid. Utställningshundar trimmas var tredje månad men för Dexter räcker det med två-tre gånger per år.
På sätt och vis påminner trimning och redigering om varandra: ta bort det som inte fyller någon funktion så att det som blir kvar får möjlighet att glänsa.
Dexter håller koll.

Inga kommentarer: