lördag 9 mars 2019

Redigeringsledig lördag.

Tidigt i morse (klockan var inte ens fem) väckte Dexter mig och ville ut. Sedan somnade vi om, han på sin bädd och jag i min säng. Dexter får vara överallt utom i sängen. Sängen är fredad zon och därmed basta.
Frukost vid halv nio, läsa tidningarna i lugn och ro och sedan bädda, dammsuga och damma. Det tar längre tid än man tror, i varje fall om det är jag som gör det eftersom jag är petig som tusan.
Duscha.
Luncha.
Plantera, sopa, spola rent terrassen medan T och Dexter är ute på en långpromenad. Vindstilla och femton grader varmt – i skuggan. Det stora aprikosträdet två tomter bort blommar. I Sverige snöar det.
Inga segelbåtar på havet men väl havskajaker, motorbåtar och paddelbrädor. Jag tar fram kikaren och kikar.
Solen försvinner bakom huset och det är dags för ett glas rosé och en stunds lugn och ro innan middag.
Snart mellofinal (ett av de få svenska program vi kan se via SVT-play). Eller så tittar vi på den franska The Voice istället. Eller läser.
Kvällspromenad med Dexter.
Släcka och sova – vi är kvällströtta av oss.
I morgon är ordningen återställd, då ska jag redigera.
Nystädat.

Nyplanterat. Ser fjuttigt ut men kommer att växa till sig.

Inga kommentarer: