tisdag 5 mars 2019

Välljud och oljud

Jag tror att jag hörde göken i morse. På tomten nedanför blommar ett fruktträd och syrsorna har börjat spela igen. Våren är här, ingen tvekan om det, även om nätterna är svala.
Redigeringsarbetet fortskrider trots grävskopan som hackar och gräver i tomten bredvid. Enorma mängder berg och jord schaktas bort inför tre husbyggen. Störande men inget som jag kan göra någonting åt förutom att ta på mig hörlurarna. De börjar inte jobba förrän klockan åtta på morgonen och slutar klockan fem, till skillnad från Norra Djurgårdsstadens alla byggen som satte igång klockan sju och pågick även under helgerna. Det var tur att vi hade Vätö att åka till.
Jag tänker på stugan ibland, på mina rosor och pioner. Rådjuren, hararna, regnet och mördarsniglarna har jag förträngt.

Inga kommentarer: