fredag 24 maj 2019

Femtioplus kvinnor kan

La Dorade. Café och hotell.
Färgglatt så det förslår, som så ofta här.
T är hemma igen och livet går sin gilla gång. Jobba, promenera, ta en kaffe på La Dorade ... Men att det mesta är som vanligt betyder inte att det är tråkigt. I morgon, till exempel, tar vi emot våra första betalande hyresgäster, ett par från Tyskland, som ska bo i gästhuset en vecka. Och eftersom vi har lovat tillgång till wifi har jag ägnat en stor del av dagen att ordna med det. Fick bland annat åka in till Perpignan och skaffa en ny Livebox eftersom den vi hade bara dog helt plötsligt. En ung man på telefonsupporten som jag var tvungen att gå via, frågade så dumt att jag blev riktigt irriterad. Bara för att jag är en kvinna i mina bästa år innebär det inte per automatik att jag inte kan ett jota om IT. Om jag säger att Liveboxen är död så är den det. Då kan jag givetvis inte starta om den. Den är ju död.
Sedan var det dags för den nya boxen att installeras, och samma tekniker ville "hjälpa" mig med det. Det slutade med att jag bad honom lägga på och höra av sig om en halvtimme för att se om jag hade fixat det hela själv. Det hade jag ...
Mitt ute i ingenstans ligger den: odlingslotten som en äldre herre sköter med varsam hand.
Där finns en hönsgård också. Vi går förbi den när vi går "rundan".
Från gårdagen. Varmt men inte hett, och vindstilla.

Gästhusets terrass. Jag hoppas att gästerna ska trivas! 19 grader i poolen ...

3 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Vyerna är en dröm! Skulle inte kunna motstå frestelsen att stå på terrassen o morgonsjunga DEEEOOO DEEEOOOO väldigt högt :D

Kram Elisabeth

Louise Baumgärtner sa...

Vilka härliga bilder, klart att gästerna kommer trivas! Igår sprang jag på "Alla dessa hemligheter" på bibblan, och lånade den. Läser nästan aldrig feelgood (för det är det väl)? men eftersom jag hört gott om dina, tänker jag testa!

Annika Estassy sa...

Louise - jag hoppas att du har rätt! Och så håller jag tummarna för att du gillar Alla dessa hemligheter! Annars kan du testa Gröna fingrar sökes. :)
Elisabeth - påminn mig om att jag ska ta i öronpropparna om du kommer hit! :D Kram