söndag 26 maj 2019

Sista rycket

Sjuttio sidor kvar att redigera och jag ska försöka bli klar i dag. Eller snarare i natt. För i morgon fyller T år och vi tänker fira det med att dra iväg någonstans och ta en långlunch.
Värdefull redigeringstid försvann i går eftersom jag städade och fejade med gästhuset tills allt var perfekt. Mitt kontrollbehov är oändligt!
Som välkomstpresent ställde jag en flaska lokalproducerad rosé i kylen och en påse blandade nötter i skafferiet. Fast gästerna kanske är nykterister och nötallergiker ... Hade varit bättre med choklad men tänk om de bantar? Melon och skinka? De kanske inte äter kött. Ost? De kanske är veganer. Honung, tapenad, olivolja, örttvål eller blommor då? Kan bli lika fel det. Så jag håller mig till vin – de kan alltid ge bort flaskan om de inte vill ha den, och låta bli att öppna nötpåsen.
Under tiden sopade och möblerade T om i garaget och vi får nu in två bilar utan problem, något som åtminstone alla gäster med bil kommer att uppskatta.
Våra första Airbnb-gäster har installerat sig i gästhuset och jag har återigen två jobb – författare och Airbnb-värd. De tycks vara nöjda och vi låter dem vara ifred. De kommer att få en solig men till en början blåsig vecka. Mycket kan jag göra för att de ska få en så angenäm vistelse som möjligt men vädret är bortom min kontroll.

Inga kommentarer: