onsdag 29 maj 2019

Lästider

Det har blåst friskt sedan i lördags och idag gränsar det till storm. Stackars min Sankt Patriksbuske (Choisya Ternata Sundance) som jag planterade så sent som för en vecka sedan! La tramontane är inte nådig när hon sätter igång så jag hoppas att busken orkar stå emot. I morgon ska det mojna och till helgen bli vindstilla och soligt. Tur för våra hyresgäster och för flamencofestivalen som går av stapeln i Banyuls i morgon och som vi tänkte åka till.

Omslagstexterna till En sång för Hedda är skrivna och inskickade. Jag har bokat tid för bilbesiktning och för trimning av Dexter och för provtryck av huset (obligatoriskt när man byggt nytt). Nu tänker jag läsa. Äntligen! Först i tur är Anna Fredrikssons Ett enklare liv, del 2 i hennes serie om Pensionat Pomona. Jag gillar Annas böcker och blev väldigt förtjust i del 1, Mellan himmel och hav.

Att kunna gå och lägga sig igen efter frukosten, och sitta i sängen och läsa en bra bok medan vinden viner runt knuten ... Vilken lyx!
Gulbladig Choisya Ternata. Tillhör citrusväxterna och kallas Oranger du Mexique på franska och Mexican Orange Blossom på engelska. Ja, jag är lite nördig när det kommer till växter!

6 kommentarer:

Louise Baumgärtner sa...

Vilket underbart omslag till Ett enklare liv! Det blåser väldigt mycket här idag också, och regnar. Man blir pigg om man går ut, helt enkelt. Jag läser just nu Försvunnen av Mo Hayder, prisbelönad kriminalroman. Kände inte till henne innan, men hon skriver fantastiskt bra. Sedan ska jag läsa Alla dessa hemligheter.

Annika Estassy sa...

Håller med, omslaget till Annas bok är jättefint! Tack för boktipset, känner inte till Mo Hayder. Hoppas att du kommer att gilla Alla dessa hemligheter!

Åsa Hellberg sa...

Jag älskar titeln på Annas nya bok.

Annika Estassy sa...

Åsa - en talande titel som passar berättelsen perfekt!

Maggan sa...

Hej Annika: Jag fick Mellan himmel och hav av min son till födelsedagen nu i juni och håller på att läsa den nu. Gillar den. Jag har läst din Alla dessa hemligheter också. Lät bokhandeln i Askersund skicka efter den åt mig. Det var mysigt att följa Louise, hon hade det inte lätt, stackaren. Roligt att känna igen sig i Cerbère med omgivningar, dessutom.

Annika Estassy sa...

Hej Maggan! Så roligt att du läst Alla dessa hemligheter! Louise har det tufft men jag tror att det ordnar sig för henne till slut. Och visst är trakten där hon befinner sig välbekant ... :)