tisdag 11 juni 2019

Baka, baka liten kaka ...

Hela dagen har det regnat, vilket inte tillhör det vanliga på vår kustremsa. Just därför tycker jag att det är rätt mysigt med grådiset. Medan T tog ut Dexter på en långpromenad – är det något som Dexter inte bryr sig om så är det vädret – passade jag på att baka. En grannfru som jag pratar med ibland när hon och hennes man jobbar i sin trädgård, kom förbi förra veckan och lämnade över ett kilo klarbär (röda, syrliga körsbär). För sura att äta som de är men perfekta att göra clafoutis av. Clafoutis bakas utan bakpulver men med många ägg. Jag älskar det men idag var faktiskt första gången som jag gjorde en själv.
Några dagar senare fick vi en skål med plommon av samma madame. De smakade gott men konsistensen vara något mjölig. Så jag bakade en kaka av dem när jag ändå var igång.
Frågan nu är vem som ska äta upp härligheterna ...

3 kommentarer:

Louise Baumgärtner sa...

Jag tycker ofta att det är mysigt med regn, så jag bor verkligen i rätt land;) Ser gott ut, kakan står nog inte orörd så länge.

Louise Baumgärtner sa...

Ps Har nu kommit en bit in i Alla dessa hemligheter och gillar den skarpt, det var ju det jag skulle skriva i förra kommentaren med, och glömde. Känner med Louise, ingen tur än så länge...

Annika Estassy sa...

Så roligt Louise att du gillar Alla dessa hemligheter! Om du även läst Solviken och Croissants till frukost kommer du att se att säcken knyts ihop så småningom ...