måndag 24 juni 2019

Caniculvarning, vinodlingsjobb och färdigkorrat manus!

Det varnas för en kraftig värmebölja, canicul, de kommande dagarna. Mycket höga temperaturer i hela landet p.g.a. het luft som strömmar upp från Sahara. I kombination med hög luftfuktighet kommer det att vara rena bakugnen på vissa håll. Paris hade 33 grader idag medan vi hade behagliga 26 grader. Dessutom blåste en sval vind, vilket var tur eftersom jag hjälpte till att pincera (nypa av toppskotten) och binda vinrankorna i Jan och Evas vinodling. Inte för utan att jag blev sugen på en egen ... Men jag får nog sansa mig, har tillräckligt mycket att göra ändå.
I natt skickade jag in slutkorren för En sång för Hedda till förlaget. Hurra för det! Resten av veckan ska jag jobba med ljudboksmanuset. Perfekt sysselsättning, att sitta inomhus med luftkonditioneringen på, om nu caniculen hittar till vår by (vilket jag iofs betvivlar).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ååh vad jag väntar på att få läsa "En sång för Hedda"! .... boken har ett så vackert omslag som för tankarna till vinter och svalka, det kanske du behöver titta på nu, vem vet - kanske det hjälper om värmeböljan drabbar er!

Kram
Marianne

Annika Estassy sa...

Härligt att höra att du längtar efter boken, Marianne! Kram