måndag 1 juli 2019

Inskickat

01.01 i natt skickade jag in ett fem sidor långt synopsis på Nelly, ljudboksserien jag planerat, till förlaget. Avsnitt för avsnitt, scen för scen. Bortsett från de två sista avsnitten. Jag vet hur berättelsen slutar (det vet jag alltid när jag skriver) men behöver ändå skriva mig fram till det. Vi får väl se om förlaget gillar Nelly eller inte. Blir det diss har jag i varje fall jobbat fram ett synopsis som jag kan utveckla vidare till att bli en roman istället.
Jag gillar att jobba på nätterna, med hunden snusande intill mig. Dagarna är ofta fulla av annat som hela tiden avbryter tanketrådarna. Stillheten som är nattetid passar mig bättre. Jag kompenserar sömnbortfallet med en liten siesta på eftermiddagen. Vilken förmån det är att ha den friheten!

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Visst är det härligt med den friheten. Jag uppskattar den enormt!

Jag har ju haft flera projekt samtidigt i år, men det har varit lite väl mycket känns det som, jag har varit mer stressade än jag har förstått.
Det är det där lagom man måste hitta.

Annika Estassy sa...

Du har verkligen haft fullt upp, Åsa! Hoppas att du kan ta det lugnare snart och vila hjärnan lite.