torsdag 15 augusti 2019

Sparsamhet är en dygd ...

Frukt och en skvätt mandelmjölk mixas ihop
till en god och nyttig smoothie.
Den 15 augusti är en helgdag i Frankrike och flera andra katolska länder när man firar Jungfru Marias himmelsfärd. Vi firade med en glassefterrätt i Banyuls och nu har jag dåligt samvete. Glassen var nämligen inte särskild god och dessutom fruktansvärt onyttig och dyr. Det får vara slut på den typen av excesser. Bättre att lägga pengarna på frukt till mina frukostsmoothier. Och på en ny stekpanna i järn med livstidsgaranti istället för en i teflon som bör bytas ut så fort den blivit sliten, vilket i vårt fall innebär en ny stekpanna varje år. Teflon ska man dessutom vara försiktig med, det innehåller ämnen som är skadliga för såväl oss som naturen.

Vi försöker att leva sparsamt men det har visat sig vara svårt att förena sparsamhet med husbygge. Huset är dock så gott som klart (återstår en fläkt i badrummet) och Skatteverket har godkänt min deklaration. Restskatten blev precis så hög som jag hade räknat ut och redan betalat in och jag behöver inte ta av våra besparingar. Skönt!
Skatteverket har även godkänt min ansökan om s.k. SINK-skatt i väntan på att Frankrike skattskriver mig här. De byråkratiska kvarnarna maler långsamt men säkert.

Inga kommentarer: