onsdag 14 augusti 2019

Tillbaka i Cerbère

Med Isabelle, 3 veckor.
Hemma igen efter intensiva dagar i Sverige. Sollentuna, Stockholm, Mariefred och Linköping på fyra dagar.
Lördagens feelgoodfestival i Mariefred där jag talade om vikten av miljöer i en berättelse och deltog i ett seminarium om hav och vatten, var supertrevligt. Så roligt att få träffa såväl läsare som kollegor och förlag! Direkt efter festivalen åkte jag vidare till Linköping och fick äntligen möta lilla Isabelle, 3 veckor, för första gången. Ljuvligt. Nästa gång vi ses är i november, och hon kommer inte längre att vara nyfödd.

Jag får ofta frågan om jag inte ångrar flytten till Frankrike när jag nu blivit mormor. Men så kan man inte resonera. Livet, om jag hade stannat kvar i Norrtälje, skulle inte alls ha sett ut som det jag har nu. Jag skulle ha jobbat och skrivit och varit både stressad och upptagen och förmodligen inte träffat barn och barnbarn oftare än vad jag gör nu. Allt hänger ihop och det går inte att förändra en enskild del utan att helheten påverkas.

Vädret i Sverige var ostadigt och svalt men solen, när den visade sig, värmde skönt. I Cerbère är det fortfarande högsommar och semestertider, även om det inte är mer än 26 grader i skuggan.
Det känns bra att vara tillbaka.
I kväll ska jag vattna.
Författarna Lucy Diamond och Lucy Dillon, två av feelgoodfestivalens
hedersgäster. Den tredje var Sheila O'Flanagan.

Inga kommentarer: