måndag 5 augusti 2019

Svettattacker och skoskav

Jag har en längre tid försökt att komma fram per telefon till det franska skatteverkets lokalkontor i Perpignan (Centre des finances publiques) men bara möts av att "samtliga handläggare är upptagna, vänligen försök igen senare". Bestämde mig därför att åka dit personligen istället, skulle ändå in med bilen till verkstaden idag för att byta bromsskivorna.

Perpignan är ingen stor stad men ändå alldeles för stor för att förflytta sig från den ena änden till den andra till fots. Särskilt när det är typ 45 grader varmt i solen. Det fick alltså bli buss. Jag hade studerat tider och hållplatser noggrant innan och laddat med både hatt och en flaska vatten. Tur var väl det för jag gick förstås fel. Både när jag skulle till bussen och när jag skulle till skattekontoret. Google Maps måste ha fått solsting för den kunde varken lokalisera mig eller säga vart jag skulle, utan skickade iväg mig åt alla håll utom det rätta. Det var lättare när jag skulle tillbaka till verkstaden igen även om jag klev av vid fel hålplats p.g.a. bussen ropade ut hålplatserna efter att den hade kört förbi dem.

I över en timme traskade jag omkring i gassande sol. Hade det varit för ett år sedan hade jag säkert svimmat. Nu blev det bara ymniga svetsattacker, svullna fötter och skoskav. Men bilen har nya bromsar och jag har fått ett ärendenummer av skattekontoret.

Inga kommentarer: