tisdag 5 november 2019

Klippt var det här

Här klipper jag mig.
Jag har inte varit hos frissan sedan i juni. Luggen klippte jag själv för ett tag sedan och det blev inte särskilt bra, milt uttryckt. Men billigt! Ett tag tänkte jag spara ut håret och i samma veva spara pengar, men en lång sommar har slitit på topparna och dessutom vill jag faktiskt inte ha långt hår. Alltså tog jag tåget till frissan i Perpignan. Ensam. Strosade runt och såg att man börjat bygga upp årets julmarknad. Invigningen är den 29 november.

Dagen började dock med ett veterinärbesök – Dexter skulle vaccineras. Han uppförde sig exemplariskt och veterinären som passade på att undersöka honom när vi ändå var där, sa att Dexter var i utmärkt kondition. Dock varnade han för sjukdomen Leishmaniose (Leishmanios på svenska), en allvarlig parasitsjukdom som finns bland annat runt Medelhavet och drabbar i huvudsak hundar. Den sprids via sandmyggor, är obotlig och dödlig.
Allvarliga saker alltså och veterinären rekommenderade att Dexter vaccineras varje år med början i vår, innan myggorna kläcks för säsongen. En rekommendation vi självklart tänker följa.
En fin stad, Perpignan.

Lunchtid stänger många butiker. Kunderna hinner ändå inte handla, de ska ju äta!

Inga kommentarer: