torsdag 5 december 2019

Malware

När det gäller att öppna okända filer och ladda ner okända program på datorn är jag extremt misstänksam och försiktig. Trots det lyckades jag smitta ner min Mac med en s.k. malware (malicious software) när jag besökte ett franskt förlags hemsida och ombads uppdatera min Flash Player. Jag upptäckte omgående att någonting inte stod rätt till när ett annat sökprogram än mitt vanliga plötsligt dök upp i kombination med att en ruta påstod att min dator var smittad med allt möjligt elände. Men bara jag laddade ner blutter, blutter för en nätt liten summa dineros skulle jag bli kvitt skiten. Vilket jag så klart inte gjorde. Laddade ner programmet alltså.
Det tog mig en stund (flera timmar faktiskt) att läsa om hur jag skulle lösa problemet men till slut lyckades jag bli av med eländet.
Vad jag lärt mig av detta? Att man inte kan vara nog försiktigt. Better safe than sorry!

Inga kommentarer: