fredag 20 december 2019

Poddmedverkan

Dagens väder. Orkanbyar i västra och södra Frankrike
men bara starka sydliga vindar hos oss.
Igår eftermiddag satt jag och samtalade en timme med skrivcoachen Jeanette Niemi som har podden Skrivradion. Ett trevligt samtal som kommer att sändas i början av nästa år någon gång. Vi funderade bland annat kring hur det kommer sig att det blivit sånt kaos kring mina skrivrutiner trots att jag inte längre lönearbetar. Det borde vara precis tvärtom ju! Min egen analys är att jag dels haft mycket om mig och kring mig och inte kunnat delegera, dels har svårt att komma igång med skrivandet när jag vet att jag kommer att bli avbruten titt som tätt. Jag har lång ställtid och tappar lätt koncentrationen. Så var det inte förr, då kunde jag skriva överallt och stördes inte ett dugg av att ha folk omkring mig. Nu behöver jag ensamhet och lugn och ro. Vad förändringen beror på vet jag inte men jag tycker att den är intressant. Jag vill gärna tro att det har med någon sorts inre mognad att göra men förmodligen är det bara min hjärna som åldrats ...

I Sverige är det en arbetstagarjul i år. Ett uttag av sex semesterdagar leder till en arton dagar lång ledighet. Rena vinstlotten för dem som kan ta ledigt. I Frankrike jobbar man på. Eller så strejkar man. Själv skriver jag vidare på min ljudboksföljetong. Förlaget planerar för en release nästa höst. Hurra!

Inga kommentarer: