måndag 17 februari 2020

Fångad i en rävsax

Dexter och jag var ute och plockade vildsparris idag när jag plötsligt hörde honom yla såsom jag aldrig någonsin hört honom yla förr. Jag förstod direkt att han skrek av smärta och släppte allt jag hade för händer. Först trodde jag att en sten rullat över hans tass men sedan såg jag att han satt fast i en rävsax. En modern variant utan tänder, tack och lov, men med en snara som fångar benet efter att saxen slagit igen om tassen. Jag lyckades lugna Dexter så pass att han lät mig bända upp saxen och därefter ta loss vajern.
När vi sedan gick hemåt igen kände jag att jag hade ont i knät. När jag tittade ner upptäckte jag att jag blödde igenom jeansen. Jag måste ha slagit mig när jag slängde mig fram till Dexter. Kände ingenting då men känner desto mer nu. Dock mår Dexter alldeles utmärkt, haltar inte ens, vilket är viktigast.
Och för den som undrar kan jag meddela att den här typen av trampsax är tillåten i Frankrike. Dock måste markägaren ha tillstånd samt sätta upp tydliga varningsskyltar. I vårt fall fanns inte en enda skylt. I morgon ska jag ta reda på om det finns en markägare. Samt tillstånd.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Jag skulle vilja höra dig skälla på franska.Jag tänker att det ingår gester i den franska som är omöjligtvis gör sig på svenska.

Stackars ditt ben och stackars Dexter. Fy fasiken vad ont det måste ha gjort. Och måste man plåga rävar på det sättet?

Annika Estassy sa...

Det är faktiskt obegripligt att det är tillåtet. Och jag kan skälla rätt så bra på franska. Fast det kan jag på svenska också. Och ju äldre jag blir desto bättre på det blir jag. :)