lördag 1 februari 2020

Vildsparris och skrivrutiner

Som jag nämnt tidigare har det ju varit lite si och så med mina skrivrutiner sedan vi flyttade hit. Men jag tror att jag nu hittat en uppdelning som fungerar: ett första skrivpass mellan frukost och förmiddagsbestyr, ett andra mellan lunch och eftermiddagsbestyr och så ett tredje pass efter middagen. Detta måndag-fredag. Plus ett till två skrivpass lördag-söndag. Undantag blir det ju alltid men det viktiga är att de just är undantag.

I eftermiddags plockade vi vildsparris som är mjällare i smaken än odlad. Det tog en stund innan jag lärde mig var jag skulle leta men nu vet jag att vildsparris trivs tillsammans med olivträd och kermesek.

I Sverige är det mellopremiär ikväll. Frankrike har ingen mellotradition. Jag kan titta på mello via min svenska mobil om jag vill men jag föredrar The Voice på franska TF1. Den svenska mellofinalen vill jag däremot inte missa.
Grönt och fräscht.

Inga kommentarer: