fredag 6 mars 2020

Är det inte det ena så ...

Jag hade känt fuktlukten ett tag men hur jag än letade kunde jag inte hitta anledningen. Sen upptäckte jag en färgskiftning mellan stänkskyddet och fläkten och kände att väggen var mjuk. Eftersom jag visste att avloppsröret från badrummet på övervåningen gick i just den väggen ringde jag rörmokaren. Som tog bort stänkskyddet ... Som tog bort fläkten ... Som bröt bort fuktig och möglig gips ...
Det var då som vi upptäckte HÅLET i avloppsröret, ett håll som blivit när köksfirman monterade upp fläkten. Vår snälle rörmokare som inte kunnat sova sedan jag ringde om läckan, suckade av lättnad – felet var inte hans.

Rörmokaren har nu lagat avloppsröret (tillfälligt) och sågat bort de mögliga delarna av gipsskivorna. Hur det ser ut bakom spisen vet vi inte (men jag kan ana) för vi får inte röra något mer förrän försäkringsbolaget tagit en titt på skadorna. Vilket blir om tidigast 3 veckor. Sedan ska vi vänta att diverse hantverkare har tid med oss. Suck. Tills dess har vi ställt tillbaka stänkskyddet och hängt upp en handduk för att dölja jättehålet som blev. Tur att vi har ett stenhus med stengolv och att isoleringen består av frigolit som inte suger åt sig fukt.
Inget ont som inte har något gott med sig – jag kanske passar på att byta ut stänkskyddet mot den fina glasmosaiken jag har liggande i garaget, den som skulle ha varit till badrummet men aldrig kom till användning.

 

Inga kommentarer: