torsdag 26 mars 2020

Dag 10

Det snöade i bergen idag. Inte hos oss dock men jag hade ändå både handskar och dunkappa på när jag var ute med Dexter i eftermiddags. Vi mötte inte en enda människa. Maken som var i grannbyn för att handla mat mötte desto fler. Och så fick han visa upp det obligatoriska intyget för polisen som stoppade honom (och alla andra) som körde in på Carrefours parkering. Det är märkligt hur snabbt det onormala blir normalt, hur man anpassar sig, skapar sig nya rutiner. Men det är också oroväckande. Det får mig av någon anledning att tänka på någonting som Hédi Fried sagt: Att förändringen mot det sämre sker stegvis.

Spanien har förlängt sin karantän med ytterligare två veckor. Hur det blir med Frankrike vet vi fortfarande inte. Det alla i vår region undrar är om utvecklingen kommer att bli som den i spanska Katalonien som har 10 gånger så många fall som vi. Det spekuleras och det räknas till förbannelse. 

Well, nu har har vi mat så vi klarar oss en vecka och regnet som föll idag har gjort naturen ännu grönare. Också förändringen mot det bättre sker stegvis.

Inga kommentarer: