fredag 27 mars 2020

Dag 11

Antalet coronasjuka i USA har passerat Kinas och mexikanerna vill stänga gränsen mot USA. Oh, sweet irony ... Jag undrar vad Trump tänker om det. Eller nej, förresten, det undrar jag inte.

Antalet fall i Frankrike fortsätter att öka. Jag skulle tro att vi passerar 30.000 sjuka och 2.000 döda under dagen.
Jag brukar titta på statistiken varje kväll men för mig som inte jobbar inom sjukvården eller någon annanstans där jag dagligen konfronteras med viruset, som inte drabbas ekonomiskt som tusentals andra och inte har en man som slår mig sönder och samman (våldet mot kvinnor har ökat med 32% på en vecka i Frankrike), är det svårt att ta in att jag befinner mig mitt i en pandemi.

Här sitter jag i mitt lilla hus, blickar ut över havet och GNÄLLER över att inte kunna gå ut som jag vill. Det är faktiskt INGENTING jämfört med vad andra tvingas stå ut med. Dessutom är det osolidariskt. Slutgnällt alltså.

Förresten har man i Frankrike utfärdat över 225.000 böter för brott mot karantänsreglerna. Och nyss fick vi veta att karantänstiden förlängs till den 15 april. Kan bli längre ändå men vi tar en dag i taget.

Inga kommentarer: