onsdag 1 april 2020

Dag 16

Det är inte ofta som vi har skitväder i Cerbère men idag har vi haft det. Ett riktigt karantänväder och inte ens Dexter ville vara utomhus längre än nödvändigt. Mig passade det fint eftersom jag skulle se över redigeringen en sista gång innan jag mejlade manuset till Clara. Nu har mina drygt 2.200 ändringar  och omskrivningar skickats iväg och jag kan pusta ut. Ibland undrar jag om jag inte är petig i överkant.

Världen närmar sig 1 miljon registrerade fall av covid-19. 57.000 av dem finns i Frankrike och nästan 5.000 i Sverige. 239 personer har dött i Sverige, 4.032 i Frankrike. Och viruset fortsätter att skörda offer över hela världen.

I vår by vid världens ände är det fortsatt lugnt vilket är skönt. Men vad händer när vi släpps ut ur karantänen? Det finns varken vaccin mot viruset eller mediciner, alltså kommer de allra flesta av oss att bli sjuka förr eller senare. Och det allra flesta kommer att få lättare symptom. Men många kommer att fara illa och t.o.m. dö. I vilken kategori kommer jag att ingå? Ingen fråga som håller mig vaken om nätterna men nog funderar jag på den ibland.

Inga kommentarer: